SSAB ja R-taso uskovat kestävän kehityksen periaatteisiin menestyksekkäässä liiketoiminnassa

SSAB ja R-taso uskovat, että menestyksekkään liiketoiminnan perustana on oltava kestävän kehityksen periaatteet. Lue SSAB:n referenssitarina yhteisestä pyrkimyksestämme kehittää kestävän kehityksen mukaisia teräsrakenteita.

Cold formed open section in R-taso – SSAB


R-taso toimittaa Stora Enson Oulun tehtaalle pienemmän hiilijalanjäljen porrastorni-, kulkutie- ja hoitotasorakenteita

R-tason Stora Ensolle toimittaman projektin hiilijalanjälki on laskettu. Projektissa toimitetun porrastornin hiilijalanjälkiluku on 9502 kiloa CO2e. Verrattuna perinteisiin porrastornirakenteisiin ympäristösäästöjä tulee noin 5000 kg CO2e, eli noin 1,5-kertaisesti, mikäli verratun tuotteen raaka-aineella on yhtä pieni hiilijalanjälki kuin R-tason tuotteissa käytetyllä SSAB:n teräksellä. SSAB:n teräksen hiilijalanjälki edustaa maailman pienintä ääripäätä. Mikäli verratun tuotteen teräs tulee esimerkiksi EU:n ulkopuolelta, ympäristösäästöt ovat keskimäärin vielä tätäkin kerrointa merkittävästi suuremmat.

Hiilijalanjälkilukuun vaikuttavat älykkäämpi suunnittelu, optimoidumpi materiaalinkäyttö sekä teräksen alkuperämaa. Elinkaaren aikana R-tason tuotteet tuovat lisää käytönaikaisia etuja, sillä rakenne on mm. helpompi muokata ja käyttää uudelleen.

Terästuotteiden hiilijalanjälkeen voi vaikuttaa älykkäällä suunnittelulla, materiaalinkäytön optimoinnilla sekä kiinnittämällä huomiota raaka-aineen alkuperämaahan.

 

– Tuotantoprosessien ympäristövaikutusten lisäksi tehtaan rakentamisvaiheen valinnat, kuten käytettävien materiaalien alkuperä sekä teräksen määrän optimointi ovat tärkeitä. Älykkäällä suunnittelulla saadaan myös merkittäviä vaikutuksia tehtaan elinkaaren aikana, toteaa toimitusjohtaja Ville Törmänen R-taso Oy:stä.

Älykkäällä suunnittelulla ja tuoterakenteella saavutetaan etuja myös laitoksen elinkaaren aikana.

 

– Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisen tuotteen hiilijalanjälkiluvusta vaan siitä, että kaikki tekevät oman osuutensa. Kokonaisuudella on merkitystä, Törmänen jatkaa.

– R-tason tuotteiden älykkäässä modulaarisessa rakenteessa terästä käytetään juuri oikea määrä oikeassa paikassa. Koska erikoistumme vaativiin teollisuuskohteisiin, kulkutien toiminnallisuus ja työturvallisuus ovat meille tärkeimpiä tuotantoamme ohjaavia arvoja, mutta sen ei tarvitse estää järkevää materiaalien käyttöä ja ekologisten näkökohtien huomioon ottamista, Törmänen kertoo.

Vaativissa teollisuuskohteissa toiminnallisuus ja työturvallisuus ovat ohjaavia arvoja.

 

– Teräksen alkuperä on tuotteen rakenteen lisäksi keskeinen asia, mihin voimme vaikuttaa. Hankimme raaka-aineemme pääasiassa ympäristöasioiden edelläkävijän SSAB:n tehtailta sekä osin muilta eurooppalaisilta toimittajilta, joiden terästuotannon hiilijalanjälki on maailman pienimpiä. Kotimaassa ja EU:ssa tuotetun teräksen käyttö on vastuullinen valinta paitsi hiilijalanjäljen puolesta, myös yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti, sanoo Törmänen.

R-taso kartoitti alkuvuodesta 2020 tuotantonsa hiilijalanjäljen, josta leijonanosan 93 % muodostaa pääraaka-aine teräs. Älykkään designin ansiosta R-tason tuotteisiin tarvitaan merkittävästi vähemmän terästä, mikä pudottaa niiden hiilijalanjälkeä kolmanneksella verrattuna kilpaileviin perinteisiin teollisuuden kulkutieratkaisuihin. Kartoituksen myötä R-taso toimittaa jatkossa tuotteiden hiilijalanjälkilaskelmat asiakkaalle jo tarjousvaiheessa. Hiilijalanjäljen laskennan suoritti bio- ja kiertotalouden asiantuntijayritys Macon Oy.

 

 

 


Asiakkaamme kertovat: Top 3 kovimmat arvosanat ovat yhteistyön vaivattomuus, 3D-suunnittelun sekä tuotteiden laatu

 

97 % kyselyyn vastanneista kertoo, että ostaisi meiltä myös tulevaisuudessa.

98 % vastanneista myös suosittelisi meitä eteenpäin.

Toteutamme vuosittain laajan tyytyväisyyskyselyn asiakaskunnassamme. Tuoreimmat kyselytulokset ovat tammikuulta 2021 ja saimme vastaukset laajalta otokselta asiakkaitamme energia-, elintarvike-, kaivos-, teräs-, kemian- ja metsäteollisuudesta.

Kiitos arvokkaasta palautteestanne! Teemme edelleen parhaamme ylittääksemme odotuksenne asiakaspalvelussa sekä laadukkaassa toiminnassa.

R-tason toiminnan arviointi

Toimintaamme arvioitiin asiakastyytyväisyyskyselyssä eri osa-alueilla arvosteluasteikolla 0-4

(4 = erittäin hyvä, 3 = hyvä, 2 = tyydyttävä, 1 = välttävä, 0 = ei kokemusta).

Toimintamme yhdeksästä osa-alueesta kahdeksan sijoittui välille hyväerittäin hyvä: 3D-suunnittelupalvelumme laatu, projektihallinnan osaaminen, hankinnan ja yhteistyön vaivattomuus, toimitusajat, toimitusvarmuus, työturvallisuuden asiantuntijuus sekä tuotteidemme laatu.

Arvostelussa ainoa hieman hyvän arvosanan alle jäänyt toimintamme osa-alue oli ratkaisujen hinta, arvosanalla 2,8. Kannustamme asiakkaitamme ottamaan meihin yhteyttä aina mahdollisimman varhaisessa vaiheessa projektia. Suurimman lisäarvon ja kustannustehokkaan kokonaispalvelun saa hyödyntämällä meitä jo esisuunnitteluvaiheessa. Kokonaispalveluumme kuuluu esisuunnittelu, 3D-mallit ja valmiit tuotteet asennuskuvineen sekä optiona halutessanne asennus. Hintaan sisältyy automaattisesti työturvallisuus- sekä standardiosaamisemme hyödyntäminen sekä modulaarisen rakenteen tuomat edut räätälöinnissä ja elinkaaren eri vaiheissa.

Poimintoja antamastanne avoimesta palautteesta:

Tekee ja toimittaa mitä on sovittu!

Toimitus suunnittelusta toimitukseen sujuvaa ja aikataulussa pysyvää.

Täsmällistä toimintaa. Tarjoukset saa nopeasti ja hinta pitää.

Vuosien saatossa R-tason toiminta on jatkanut aina vain kehittyen. Jatkakaa samaan malliin!

Asiakaslähtöinen, tehokas, osaava, kokemusta omaava myös kansainvälisesti.

Asiakaskokemus toimituksen eri vaiheissa

Asiakastyytyväisyyskyselyssä arvioitiin myös toimitusprosessiamme sekä tuotteisiimme liittyviä seikkoja yhteensä 16 eri osa-alueessa. Asiakkaamme antoivat meille arvosanan hyvä jokaisessa 16 eri osa-alueessa.

Toimitusprosessiemme osalta erityskiitosta saivat suunnitteluvaiheessa suunnittelun tekninen asiantuntemus ja neuvonta sekä yhteistyön helppous. Tarjousvaiheessa erityisen hyvän arvosanan saivat tarjouksen saannin nopeus sekä tarjousmateriaaliemme selkeys ja informatiivisuus. Asennusvaiheessa hyvinä korostuivat tuotteiden helppo asennus, asennuskuvien selkeys ja tuotteidemme säädettävyys. Tuotteisiin liittyvistä seikoista eniten arvostettiin tuotteidemme laatua sekä teknisiä ominaisuuksia.

Palautteitanne koskien tarjous- ja suunnitteluvaihettamme:

3D-mallit nopeuttavat meidän päässä asennuksia ja suunnitelmia huomattavasti. Teidän yritykseltänne saa toimivat 3D-mallit vaivatta.

Osaavaa henkilöstöä suunnittelussa.

Kaikki sujui kuin tanssi.

Joskus on tarvittu tiettyyn kohteeseen räätälöityä kiinnitystelinettä tms. näissäkin 3-D-malli on saatu heti ja tuote valmis seuraavana päivänä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä? Ota yhteyttä!


Uutiskirje 02/2020 – Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!


Haluamme kiittää lämpimästi asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta!

Vuosi on ollut mukavan kiireinen monipuolisten projektien merkeissä. Erikoinen aika, jota elämme, on tuonut oman lisähaasteensa varmasti kaikkien toimintaan. Siirryimme ketterästi etätyöhön siltä osin, kuin se on mahdollista ja varmistamme parhaamme mukaan oman tiimimme terveyden. Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja hienoista yhteisistä projekteista sekä yhteistyökumppaneille ja henkilöstölle hyvästä yhteisestä panoksesta siihen, että hoidamme hyvällä toimitusvarmuudella vaativia ja aikataulullisesti haastaviakin projekteja yhdessä maaliin!

R-taso täytti joulukuussa 35 vuotta. Henkilökunnan muistaminen ja kakkukahvit tehtiin myös osittain etänä. Onnea R-taso, hieno vuosi ja toivottavasti monia uusia hyviä vuosia on edessä!

Ensi vuodelta odotamme uusia mielenkiintoisia projekteja ja toivotamme kaikille lämmintä joulua ja menestyksekästä sekä tervettä vuotta 2021!

Avaa uutiskirjeemme selainversio

Tilaa R-tason uutiskirje tästä


Kuulumisia Belgiasta

Asiakkaamme CTC Tankbouw Belgiassa jakoi hienoja kuvia toimittamistamme säiliön hoitotasoista ja tikkaista. Hyvältä näyttää!

Modulaarisen rakenteen ansiosta kulkutierakenteet on helppo räätälöidä kohteeseen ja asennus sujuu mutkattomasti.
Katso kuvat tankin matkasta kohteeseen asiakkaamme linkistä!


Asiakkaamme kertovat: 95% ostaisi myös tulevaisuudessa

Toteutamme vuosittain laajan tyytyväisyyskyselyn asiakaskunnassamme. Uusin kyselytutkimus tehtiin alkuvuodesta 2020 ja siihen vastasi edustava otos asiakkaitamme elintarvike-, kaivos-, puu-, paperi-, rakennus- ja kemianteollisuudesta, muilta teollisilta aloilta sekä suunnittelutoimistoista.

Kiitämme asiakkaitamme arvokkaasta palautteesta!

95 % kyselyyn vastanneista kertoo, että ostaisi meiltä myös tulevaisuudessa. 97 % vastanneista myös suosittelisi meitä eteenpäin.

R-tason toiminnan arviointi

Toimintaamme arvioitiin asiakastyytyväisyyskyselyssä yhdeksässä eri osa-alueessa arvosteluasteikolla 0-4 (4 = erittäin hyvä, 3 = hyvä, 2 = tyydyttävä, 1 = välttävä, 0 = ei kokemusta).

Toimintamme yhdeksästä osa-alueesta kahdeksan sijoittui välille hyväerittäin hyvä: 3D-suunnittelupalvelumme laatu (3,44), projektihallinnan osaaminen (3,3), hankinnan (3,36) ja yhteistyön (3,43) vaivattomuus, toimitusajat (3,15), toimitusvarmuus (3,42), työturvallisuuden asiantuntijuus (3,38) sekä ratkaisujemme laatu (3,52).

Arvostelussa ainoa alle 3,00 jäänyt toimintamme osa-alue oli ratkaisujen hinta, arvosanalla 2,83. Koska suunnittelun saa meillä aina samaan hintaan, asiakas säästää merkittävästi suunnittelukustannuksissa ottamalla meihin yhteyttä jo ennen esisuunnittelun aloittamista. Samalla projekti myös hyötyy alusta saakka R-tason tuotteiden älykkään modulaarisen rakenteen eduista, mikä mahdollistaa säästöjä projektin kokonaiskustannuksista. Näin pystymme tarjoamaan maailman parasta työturvallisuutta erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Ratkaisumme kustannustehokkuutta korostavat entisestään myös tuotteidemme erityispitkät elinkaaret sekä joustavat uudelleenkäyttömahdollisuudet silloin, kun tuotantolaitokseen tehdään muutoksia.

Asiakaskokemus toimituksen eri vaiheissa

Asiakastyytyväisyyskyselyssä arvioitiin myös toimitusprosessimme kolmea eri vaihetta sekä tuotteisiimme liittyviä seikkoja yhteensä 16 eri osa-alueessa. Asiakkaamme antoivat meille arvosanan hyvä jokaisessa 16 eri osa-alueesta.

Toimitusprosessiemme osalta erityskiitosta saivat tarjousvaiheessa tarjousmateriaaliemme selkeys ja informatiivisuus (3,41) sekä vastaavuus tarjouspyyntöön (3,42), suunnitteluvaiheessa suunnittelun tekninen asiantuntemus ja neuvonta (3,49), yhteistyön helppous (3,48) sekä asennusvaiheessa tuotteiden helppo asennus (3,36), asennuskuvien selkeys (3,35) ja tuotteidemme säädettävyys (3,24). Tuotteisiin liittyvistä seikoista eniten arvostettiin tuotteidemme laatua (3,55), teknisiä ominaisuuksia (3,44) sekä tuotteiden pakkausta toimituksessa (3,33).

Toteutamme seuraavan asiakastyytyväisyysmittauksen ensi vuonna 2021.

Tutustu myös toimintamme vastuullisuuteen ja tuotantomme hiilijalanjälkeen.


Lue uusin uutiskirjeemme 01/2020

Alkuvuosi 2020 on ollut R-tasolla erittäin vilkas ja työntäyteinen. Poikkeuksellisista ajoista huolimatta olemme saaneet hoitaa mielenkiintoisia projekteja ja toimittaa tuotteitamme ympäri maailman.

Kartoitimme alkuvuodesta myös tuotantomme hiilijalanjäljen, sillä haluamme jatkossa toimittaa asiakkaillemme jo tarjousvaiheessa teollisuuden kulkutieratkaisujemme hiilijalanjälkilaskelmat. Avaa uutiskirjeemme selainversio ja lue lisää!

Tilaa R-tason uutiskirje tästä


TIEDOTE: Teollisuuden kulkuteitä valmistavan R-tason älykäs tuotesuunnittelu vähentää tuotteiden hiilijalanjälkeä

Teollisuuden kulkutieratkaisuiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut raahelainen perheyritys R-taso Oy on kartoittanut tuotantonsa hiilijalanjäljen, josta leijonanosan 93 % muodostaa pääraaka-aine teräs. Älykkään designin ansiosta R-tason tuotteisiin menee yli 30 % vähemmän terästä, mikä pudottaa niiden hiilijalanjälkeä kolmanneksella verrattuna kilpaileviin perinteisiin teollisuuden kulkutieratkaisuihin. Kartoituksen myötä R-taso haluaa jatkossa toimittaa tuotteiden hiilijalanjälkilaskelmat asiakkaalle jo tarjousvaiheessa. Hiilijalanjäljen laskennan suoritti bio- ja kiertotalouden asiantuntijayritys Macon Oy.

– R-taso erikoistuu etenkin vaativiin teollisuuskohteisiin, jolloin kulkutien luotettavuus ja turvallisuus ovat meille luonnollisesti tärkeimpiä tuotantoamme ohjaavia arvoja. Se ei silti estä järkevää materiaalien käyttöä ja ekologisten näkökohtien huomiointia. Tuotteidemme älykkäässä modulaarisessa rakenteessa raaka-ainetta käytetään juuri oikea määrä oikeassa paikassa, kertoo toimitusjohtaja Ville Törmänen R-taso Oy:stä.

– R-tason kulkuteiden älykäs suunnittelu mahdollistaa sen, että raaka-ainetta tarvitaan yli 30 prosenttia vähemmän. Ero on tuntuva verrattuna perinteisiin rakenteisiin, Törmänen jatkaa.

– Koko yrityksen toimintaa koskeva hiilijalanjälkitutkimus oli hyödyllinen. Sen yhteydessä kehitimme laskentatyökalun, jonka avulla voimme kertoa asiakkaillemme yrityksemme tuotteiden hiilijalanjäljen jo tarjousvaiheessa, sanoo Törmänen.

– Lisäksi suunnittelumme mahdollistaa ilmastohyötyjä logistiikassa. Modulaarisen rakenteen ansiosta tuotteemme voidaan pakata tiiviimmin merikontteihin, jolloin esimerkkinä jo yhdessä Uruguayhin suuntautuvassa toimituksessa päästövähenemä on noin 150 tonnia verrattuna perinteisten ratkaisujen laivaamiseen. Tämä vastaa yli 400 000 kilometrin ajoa dieselkäyttöisellä autolla, kertoo Törmänen.

Teräksen kohdalla raaka-aineen alkuperä muodostaa merkittävän osuuden tuotteen lopullisessa hiilijalanjäljessä. EU:n säätelemä eurooppalainen terästuotanto edustaa maailman vähäpäästöisintä päätä, ja esimerkiksi SSAB tuottaa vielä 7 % EU:n keskiarvoakin vähemmän hiilidioksidipäästöjä1). Kiinassa tuotettu teräs puolestaan edustaa maailman suuripäästöisintä ääripäätä.

– Leijonanosan tuotannon hiilijalanjäljestä muodostaa pääraaka-aine teräs. Tuotteen rakenteen lisäksi toinen tekijä, johon yritys voi vaikuttaa, on raaka-aineen alkuperä. Suuri osa raaka-aineestamme tulee ympäristöasioiden edelläkävijän SSAB:n tehtailta. Terästä hankitaan myös muilta eurooppalaisilta toimittajilta, joiden tuottaman teräksen hiilijalanjälki on maailman pienimpiä. Kotimaassa ja EU:ssa tuotetun teräksen käyttö on vastuullinen valinta paitsi hiilijalanjäljen puolesta, myös yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti, sanoo Törmänen.

Lue lisää tuotantomme hiilijalanjäljestä

Lataa mediatiedote 16.6.2020

1) SSAB-konserni, Sustainability Expedition, https://www.ssab.fi/ssab-konserni/kestava-kehitys